"369° kuvastaakin samaan aikaan joka suuntaan aktiivista liikekudelmaa, hieman yli mennyt kokonainen ympyrä on spiraalin alku."

Esitykset:
12.11.2020 - 14.11.2020

Liput: 15 € / 20 €

Lippu.fi

369°  –  esitykset

torstai

12.11.2020

Kello 19:00

perjantai

13.11.2020

Kello 19:00

lauantai

14.11.2020

Kello 19:00

Esityspaikka: Cirkon Maneesi Sali, Suvilahti, Kaasutehtaan katu 1

Liput: 15 € / 20 €

Osta lippu

Teoksen sisällöstä

369°-ryhmäteos kokoaa katsojat ja esiintyjät voimallisesti yhden pyörteen, yhteisesti jaetun intensiivisen kokemuksen äärelle.

Teoksen suunnittelussa olemme lähteneet katsojasta kohti esiintyjää, päämääränä katsojien ja esiintyjien yhteinen pyörteinen kokemus. ”369° kuvastaakin samaan aikaan joka suuntaan aktiivista liikekudelmaa, hieman yli mennyt kokonainen ympyrä on spiraalin alku.” Teos on verrattavissa liikeveistokseen, kompositio on tarkasteltavissa samaan aikaan joka puolelta, ja aina uudesta kulmasta, rohkaisemme myös yleisöä liikkumaan tilassa löytämään uusia katsantokulmia, tässä mielessä tavoitteena on esiintyjien ja yleisön yhteinen pyörre. Näyttämö on kuin polttopiste, jota yleisön katseet korventaa.

Tunnelmassa ja näyttämöasettelussa voidaan nähdä historiallisia viitteitä alttarin sakraalisuuteen, nyrkkeilyottelun brutaaliuteen, tai keskiaikaiseen markkinahumuun. Keskellä tanssijat – aikamme gladiaattorit – käyvät omaa absurdia selviytymiskamppailuaan yleisön katseen alla. Teoksen prosessin aikana olemme päätyneet pohtimaan näyttämöasettelun kautta valta-asetelmia ja yhteiskunnan hierarkkisuutta, johtaako kohotettu asema manipulointiin? Jotta eriarvoisuudesta päästäisiin, tarvitsemmeko valtavaa litistäjää?

Miksi nimitys 369o? Numeraalisen rytminsä lisäksi asteluku on kannanotto puhdasta täydellisyyden tavoittelua vastaan. 360o muodostaa tunnetusti täydellisen ympyrän, ja näin ollen se on ajatuksena taidetta vastaan. Matemaattisesti ajatellen astelukua 369 ei ole edes olemassa, koska yli täyden ei ole mahdollista mennä – teoriassa. Täydellinen on tasapainossa ja sitä me emme halua. Tasapaino on ikään kuin mörkö, jota me pakenemme teoksesta toiseen.

– Petri Kekoni

Työryhmä

Koreografia ja konsepti: Petri Kekoni
Tanssijat: Tanja Illukka, Meeri Lempiäinen, Pekka Louhio, Anna Stenberg, Eero Vesterinen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Antti Nykyri
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Pukusuunnittelu: Monika Hartl
Puvustuksen toteutus: Anni Konttinen, Eeva Varmola / Sankariliiga Oy
Lavastus: Petri Kekoni, Heikki Rosti
Lavastuksen tekninen toteutus: Heikki Rosti / Telakka rentals Oy
Tuottaja: Anne Peippo
Valokuvaus: Pasi Orrensalo
Valoajo: Mikko Hirvonen
Tuotanto: Petri Kekoni Company / Liikkeen puolesta kannatusyhdistys ry
Ensi-ilta: pe. 22.11.2019 klo 19 Cirkon Maneesi – näyttämöllä Suvilahdessa Helsingissä.
Esityksen kesto: n. 50 min.
Teosta ovat tukeneet: Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki kulttuuritoimi

Kritiikkiotteita

”Kekonin tanssijoille tekemä liike on nimittäin vimmasta ja vahvaa, vaikka tarjoaa myös rauhoittumisen hetkiä. Hetken tuntuu kuin nyrkkeilykehä olisi suuri shakkilauta, jolla tanssijat ovat pelinappuloita ja vaihtelevat sijaintejaan suuren pelin ohjaajan käsissä. Tulee mieleen Rainer Fassbinderin elokuva… Jäljelle jää tunne upeasta kokemuksesta.”

–Jussi Tossavainen, Helsingin sanomat 23.11.2019

”Intensiivistä, kirkkaaksi hiottua liikettä. Katsojan vangitsevat esiintyjien vahva energia ja herpaantumaton keskittyneisyys. ”

–Annikki Alku, Demokraatti 26.11.2019

”Koreografi, scenografi, ljud och ljus – allting bildar en harmonisk och fascinerande helhet I Petri Kekoni Companys senaste skapelse där publiken får möjlighet att röra sig fritt kring dansarna”

–Tove Djupsjöbacka, Huvudstadsbladet 28.11.2019