"369° kuvastaakin samaan aikaan joka suuntaan aktiivista liikekudelmaa, hieman yli mennyt kokonainen ympyrä on spiraalin alku."

Teoksen sisällöstä

369°-ryhmäteos kokoaa katsojat ja esiintyjät voimallisesti yhden pyörteen, yhteisesti jaetun intensiivisen kokemuksen äärelle.

369°on ikään kuin liikeveistos, joka on tarkasteltavissa samaan aikaan eri puolilta ja aina uudesta kulmasta. Teos kuvastaakin samaan aikaan joka suuntaan aktiivista liikekudelmaa, hieman yli mennyt kokonainen ympyrä on spiraalin alku. Tunnelmassa ja näyttämöasettelussa voidaan nähdä historiallisia viitteitä alttarin sakraalisuuteen, nyrkkeilyottelun brutaaliuteen tai keskiaikaiseen markkinahumuun.

”Numeraalisen rytminsä lisäksi teoksen nimi 369° on kannanotto puhdasta täydellisyyden tavoittelua vastaan. 360° muodostaa tunnetusti täydellisen ympyrän. Täydellinen on tasapainossa ja sitä me emme halua. Tasapaino on ikään kuin mörkö, jota me pakenemme teoksesta toiseen. Matemaattisesti ajatellen astelukua 369 ei ole edes olemassa, koska yli täyden ei ole mahdollista mennä – teoriassa.” (Petri Kekoni)

 

Työryhmä

Koreografia ja konsepti: Petri Kekoni
Tanssijat: Tanja Illukka, Meeri Lempiäinen, Pekka Louhio, Anna Stenberg, Eero Vesterinen
Musiikki ja äänisuunnittelu: Antti Nykyri
Valosuunnittelu: Jukka Huitila
Pukusuunnittelu: Monika Hartl
Puvustuksen toteutus: Anni Konttinen, Eeva Varmola / Sankariliiga Oy
Lavastus: Petri Kekoni, Heikki Rosti
Lavastuksen tekninen toteutus: Heikki Rosti / Telakka rentals Oy
Tuottaja: Anne Peippo
Valokuvaus: Pasi Orrensalo
Valoajo: Mikko Hirvonen
Tuotanto: Petri Kekoni Company / Liikkeen puolesta kannatusyhdistys ry
Ensi-ilta: pe. 22.11.2019 klo 19 Cirkon Maneesi – näyttämöllä Suvilahdessa Helsingissä.
Esityksen kesto: n. 50 min.
Teosta ovat tukeneet: Suomen kulttuurirahasto, Taiteen edistämiskeskus, Helsingin kaupunki kulttuuritoimi

Kritiikkiotteita

”Kekonin tanssijoille tekemä liike on nimittäin vimmasta ja vahvaa, vaikka tarjoaa myös rauhoittumisen hetkiä. Hetken tuntuu kuin nyrkkeilykehä olisi suuri shakkilauta, jolla tanssijat ovat pelinappuloita ja vaihtelevat sijaintejaan suuren pelin ohjaajan käsissä. Tulee mieleen Rainer Fassbinderin elokuva… Jäljelle jää tunne upeasta kokemuksesta.”

–Jussi Tossavainen, Helsingin sanomat 23.11.2019

”Intensiivistä, kirkkaaksi hiottua liikettä. Katsojan vangitsevat esiintyjien vahva energia ja herpaantumaton keskittyneisyys. ”

–Annikki Alku, Demokraatti 26.11.2019

”Koreografi, scenografi, ljud och ljus – allting bildar en harmonisk och fascinerande helhet I Petri Kekoni Companys senaste skapelse där publiken får möjlighet att röra sig fritt kring dansarna”

–Tove Djupsjöbacka, Huvudstadsbladet 28.11.2019