Petri Kekoni Company

Vierasperäisiä muunnelmia

Petri Kekoni Company on helsinkiläinen nykytanssiryhmä, joka toimii yleishyödyllisen Liikkeen puolesta kannatusyhdistys ry:n tukemana. Ryhmän taiteellisena johtajana ja koreografina toimii Petri Kekoni. Vuonna 1998 perustetun ryhmän repertuaari koostuu koreografi Kekonin teoksista aina 2000-luvun vaihteesta tähän päivään. Toiminnan kantavana voimana on taiteellisen työn jalostaminen ja kestävyys ajassa. Teosten teemat eivät ole lukkiutuneita syntyajankohtaansa, vaan taiteellisessa ilmaisussa ja toteutuksessa on mukana ajaton sanoma.

Kekonin tuotanto perustuu pitkäjänteisen ammattitaidon ja kehitystyön myötä syntyneen ja kumuloituneen liikekaanonin ja taiteellisen vision kehittämiseen. Ryhmän noin 20 henkinen taiteilija-kollektiivi on muodostunut tämän jalostamisen ajatuksen ympärille. Kollektiivi muodostuu omalla sarallaan tunnustetuista tanssitaiteen, musiikin- ja visuaalisen taiteen ammattilaisista, joista valikoituu kunkin teoksen vaatima ensemble.

Vaikka teokset rakentuvat koreografi Kekonin lähtöajatuksen pohjalle, mahdollistaa kollektiivin laaja-alainen tietotaito myös monitaiteisten hybriditeosten luomisen. Perinteiselle näyttämöformaatille luotujen teosten lisäksi suunnittelemme teoksille uudenlaisia tilakonsepteja sisälle ja ulos kaupunkitiloihin.

Company tuottaa 1-2 kantaesitystä ja yhteistuotantoa vuodessa. Toimintansa aikana Petri Kekoni Company on tuottanut yhteensä 12 omaa kantaesitystä sekä lukuisia yhteistuotantoja. Kotimaisten tuotantojen lisäksi ryhmä vierailee säännöllisesti ulkomailla. Ryhmä on ollut valtion harkinnanvaraisen tuen piirissä vuodesta 2010 ja Helsingin kaupungin toiminta-avustuksen piirissä vuodesta 2011. Ryhmälle myönnettiin Taiteen Edistämiskeskuksen 5-vuotinen kehittämisavustus vuosiksi 2020-2024.