Saku Koistinen

Tanssija

Saku Koistinen

Olen Itä-Suomesta kotoisin oleva, nykyisin Länsi-Uudellemaalle Pusulaan asettunut tanssija ja koreografi. Valmistuin Tanssitaiteen maisteriksi Teatterikorkeakoulusta.

Vuodesta 2006 alkaen olen toiminut freelance-tanssijana erilaisissa ryhmissä ja produktioissa niin Suomessa kuin ulkomailla. Pitkäaikaista yhteistyötä olen tehnyt koreografien Tero Saarinen, Michael Keegan-Dolan (IRL) ja Petri Kekoni kanssa. Muita tanssijan töitä olen tehnyt mm. Eeva Muilun, Tuomo Railon, Marjo Kuuselan, Panu Varstalan, Laura Koistisen ja Elina Pirisen teoksissa sekä esiintyjänä Und er libet -ryhmässä.
Tanssijana olen ollut ja olen edelleen loputtoman kiinnostunut ja innostunut liikkeestä – tanssimisesta. Tämä fakta seuraa minua myös luovaan työhön ja juuri tanssijuus on se lähtökohta, josta myös koreografian tekemiseen ponnistan. Taiteellisia töitäni yhdistävät ankara fyysisyys, voimakas luontosuhde, tinkimättömyys ja halu pyrkiä kohti syvempää ymmärrystä maailmasta ja olemisesta.

Omia teoksia olen valmistanut vuodesta 2010 alkaen, joista ensimmäinen OHI esitettiin Routa Companyssa Kajaanissa ja Stoassa Helsingissä sekä sen jälkeen Ranskassa ja Tsekissä. Tämän jälkeen olen tehnyt mm. dueton Vice Versa erilaisuudesta yhdessä intialais-brittiläisen tanssijan Saju Harin kanssa, sekä kuolemaa käsittelevän teoksen SetUp yhdessä bretagnelaisen bandoneonisti Philippe Ollivierin kanssa. Viimeisimmät koreografiani olen valmistanut toimiessani Routa Companyn taiteellisena johtajana vuosina 2017-20.

http://sakukoistinen.com