Mevoth

Miksi emme voi olla tässä hetkessä

Teoksesta

Teoksen logo, Mevoth, ei ole tietääkseni mitään mystistä kieltä, vaan tulee teoksen nimen ensimmäisistä kirjaimista ”miksi emme voi olla tässä hetkessä”. Kukaan ei jaksanut enää lausua pitkää kysymysväitettä. Mielestäni sana Mevoth satunnaisuudestaan huolimatta, tai juuri sen takia, kuvastaa teoksen luonnetta. Kuusi kirjainta – kuusi tanssijaa. Lisäksi sana Mevoth tuntuu tulevan menneisyydestä, siinä on fantasiakirjallisuuden leima.

Edelleen luotan tehdyn liikemateriaalin voimaan. Tässä teoksessa olen antanut viiden erillään tehdyn liikemateriaalin kohdata omalla painollaan, törmäyksiä kaihtamatta. Hitaasti ollaan liikuttu kohti ydintä, missä voidaan olla rauhassa keskenämme. Alkuperäinen idea hetkestä ja sen pysymättömyydestä on tiivistynyt hetkeä pakenevaan maailmaan ja odottavan naisen tanssiin.

– Petri Kekoni

Työryhmä

Koreografia ja konsepti: Petri Kekoni
Tanssijat: Andrius Katinas, Maija Kiviluoto, Tanja Kuisma, Petri Kekoni, Sara Kovamäki, Terhi Vaimala
Sävellys: Iiro Ollila
Valosuunnittelu: Matti Jykylä
Pukusuunnittelu: Joanna Weckman
Lavastus: Petri Kekoni
Ensi-ilta: 16.5.2008. Kaapelitehtaan pannuhalli, Helsinki

Teoksesta sanottua

”Mevoth luottaa liikkeen voimaan… Teos kasvaa inhimillisen kollektiivisuuden monumentaaliseksi, joskin moniselitteiseksi kuvaukseksi… Mevoth on monumentaalisesta pelkistämisestään huolimatta liikekieleltään rikas”
– Jukka O. Miettinen, HS

”Välkomponerad närvaro.. Konseptet i verket är fokuserat och intensivt… Den stringenta och färgstarka gruppen står för scenerna i övrigt i denna imponerande och väl komponerade helhet.”
– Jan-Peter Kaiku, HBL

”Kekonin liike imaisee mukaansa alusta lähtien, ja koko teos tekee katsomisen hetkistä intensiivisiä kokemuksia”
– Kaisa Kurikka, Turun Sanomat