Kaatuva maa

Konkreettisesti ajatellen alastomuuden jatke on elimellisyys, ihonalaisuus. Jos jatketaan esteettistä purkutyötä, mitä tulee alastomuuden jälkeen? Sielu?

Teoksesta

”Kaapelitehtaan pannuhallin alaston ja jylhä tila toimii kehyksenä liikemateriaalille, jonka sijoittaminen ankaraan epä-teatteritilaan on ollut yksi teoksen lähtökohdista. Liike tunkeutuu sisään, penetroi tilan. Jousisoittimet käyvät henkistä taistelua rujoutta vastaan.

Konkreettisesti ajatellen alastomuuden jatke on elimellisyys, ihonalaisuus. Jos jatketaan esteettistä purkutyötä, mitä tulee alastomuuden jälkeen? Sielu?

Kaatuva maa käsittää liikkeitä kolmelle maaperälle, se käsittelee kolmea tapaa juurtua. Teos kulkee seuraavien mielenmaisemien kautta: Kaatunut ruukku, likainen liike, riuku, sade, pimeä maa, korkea huone, tapaaminen.”

–Petri Kekoni

Työryhmä

Koreografia ja visualisointi: Petri Kekoni
Tanssi: Gabriela Aldana, Carl Knif, Teemu Kyytinen, Suvi Ruotoistenmäki, Paula Tuovinen
Sävellys: Olli Koskelin
Valosuunnittelu: Ilkka Paloniemi
Muusikot: Janne Nisonen, Marleena Olli, Mari Maijala, Timo-Veikko Valve.
Tuotanto: Zodiak – uuden tanssin keskus, työryhmä
Ensi-ilta: 1.2.2001. Kaapelitehdas pannuhalli, Helsinki

Teoksesta kirjoitettua

”Kekonin ja Koskelinin tanssiteos kulkee orgaanisen kehityksen tiellä… Kekonin ja Koskelinin tuottama kokonaisuus on hallittu ja viimeistelty…Musiikki ja koreografia elävät omaa elämäänsä ja kohtaavat ajoittain harkitun tarkasti”
– Auli Räsänen, HS

”Tunsin nähneeni ajatuksellisesti monikerroksista ja syvällisen oivaltavaa. Kokemuksen kruunasi se, että kaikki tämä oli toteutettu liikkeen synnyttämien emootioiden ja mielikuvien kautta.. Kaatuva maa on jälleen yksi hieno esimerkki siitä, miten moniselitteistä ja ajatuksellisesti hienostunutta sanaton tanssitaide voi olla”
– – Piia Ahonen, Tanssi

”Rujon liikkeen kauneutta…Petri Kekonin liikemateriaali on ehdottoman omintakeisinta mitä olen pitkään aikaan nähnyt…Katsojalle syntyy ahaa-elämyksiä ja tunnistamistuokioita eri osatekijöiden aikaansaamina…”
– -Pirjo Raiskio, Turun Sanomat