Kalasataman 369°

Marraskuussa 2019 Cirkossa ensi-iltansa saanut 369° saa elokuussa uuden muodon ulkoilmateoksena. Projekti valittiin Helsingin kaupungin Kalasataman ympäristötaidehankkeeksi 2021. Kalasataman 369° -teosta esitetään kolmena elokuun iltana Kalasatamanpuiston satamarannassa. Companyn samaisessa yhteydessä vuonna 2019 toteutettu Sörnäistennimen Möhkäle herätti runsaasti positiivista kiinnostusta yleisössä.

369°-teoksen eräänlainen markkinanäytöksestä ammentava näyttämöasettelu on omiaan ulkoilmaversiolle. Myös Kalasataman 369° kokoaa katsojat ja esiintyjät voimallisesti yhden pyörteen, yhteisesti jaetun intensiivisen kokemuksen äärelle.

Teos on ikään kuin liikeveistos, joka on tarkasteltavissa samaan aikaan eri puolilta ja aina uudesta kulmasta. Teos kuvastaakin samaan aikaan joka suuntaan aktiivista liikekudelmaa, hieman yli mennyt kokonainen ympyrä on spiraalin alku. Tunnelmassa ja näyttämöasettelussa voidaan nähdä historiallisia viitteitä alttarin sakraalisuuteen, nyrkkeilyottelun brutaaliuteen tai keskiaikaiseen markkinahumuun.

”Numeraalisen rytminsä lisäksi teoksen nimi 369° on kannanotto puhdasta täydellisyyden tavoittelua vastaan. 360° muodostaa tunnetusti täydellisen ympyrän. Täydellinen on tasapainossa ja sitä me emme halua. Tasapaino on ikään kuin mörkö, jota me pakenemme teoksesta toiseen. Matemaattisesti ajatellen astelukua 369° ei ole edes olemassa, koska yli täyden ei ole mahdollista mennä – teoriassa.” 
– Petri Kekoni
 
Esitykset: Teosta esitetään kolmena iltana Helsingin Kalasatamanpuiston satamarannassa  26-28.8.2021 klo 20.30. Teoksen kesto on noin 40 minuuttia. Esitys on kaikille avoin ja ilmainen.

Koreografia ja konsepti Petri Kekoni
Tanssijat Tanja Illukka, Maria AutioPetri KekoniAnna StenbergEero Vesterinen
Musiikki ja äänisuunnittelu Antti Nykyri
Valosuunnittelu Jukka Huitila
Pukusuunnittelu Monika Hartl
Kuvat Pasi Orrensalo
Tuotanto Anne Peippo / Petri Kekoni Company