IHMISEN JÄLKEEN TANSSIN TALOSSA 3.3.

Mitä tulee ihmisen jälkeen? Jos meitä muistaa kukaan, niin mitä he voivat lajistamme tietää? Mitä mahtavat sivilisaatioistamme ajatella?

Ihmisen jälkeen / Posthuman on monitaiteellinen tieteiskamariooppera, jossa eri taidelajit kohtaavat tasa-arvoisesti. Tarinassa ihmisen jälkeiset olennot tekevät kokeen, jossa ihmisen geenejä ja meemejä laitetaan ei-ihmislapseen. Oopperassa liikkeellä on tärkeä rooli, se kuvastaa avaruuden eri ainesosasten ja hiukkastason liikehdintää läpi koko teoksen. Kahden tanssijan avulla tuomme näkyväksi Vedyn, Heliumin, Pimeän aineen ja energian olomuotoja. Petri Kekoni Companyn toiminnassa teos jatkaa pari vuotta sitten ensi-iltansa saaneen Alma! Liikeoopperan jalanjäljissä.

Ooppera tapahtuu ihmisen jälkeisessä maailmassa. Ihmislaji on kuollut sukupuuttoon kauan sitten, eivätkä muut lajit tiedä ihmisestä paljoakaan. Ihmisen jälkeiset olennot, ei-ihmiset, ovat kehittyneet niin pitkälle, että osa heistä on saavuttanut kuolemattomuuden ja kyvyn elää ilman kehoja. Jotkut heistä haluavat tietää millaista oli olla ihminen. He pohtivat, että voisiko kadonneelta lajilta oppia jotain — lajin alkeellisuudesta huolimatta. He pohtivat, että ehkä ihminen kuolevaisen kehonsa vankina pystyi kokemaan kiihkeämmin tai varmasti ainakin eri tavalla kuin ihmisen jälkeiset olennot.

                                                                                                                                                                     – Teemu Mäki

Kantaesitysoopperan on säveltänyt Max Savikangas, libretto ja ohjaus on Teemu Mäen ja koreografia Petri Kekonin käsialaa. Rooleissa Reetta Ristimäki, Petri Bäckström, Susanna Tollet ja Tuukka Haapaniemi, nelihenkinen lauluryhmä ja 10-jäseninen orkesteri. Tanssijoina toimivat Petri Kekoni Companyn Meri Pajunpää ja Anna Stenberg,

Oopperan ensi-ilta on Tanssin Talon Pannuhallissa 3.3.2023 klo 19, muut esitykset ovat 5.3. klo 15 ja 7.3. klo 19. Teos on Suomalaisen Kamarioopperan tuottama yhteistyössä Petri Kekoni Companyn kanssa ja se esitetään osana Musica Nova – festivaalia.