ALMA!-liikeooppera

Alma! on uudenlainen tanssitaiteen, kirjallisuuden ja musiikin huippuammattilaisten voimin toteutettava esitystaideteos. 

Projekti tuo yhteen kahden kulttuurisesti merkittävän kaupungin tekijöitä; Tanssiteatteri MD ja Tampere Biennale Tampereelta sekä Petri Kekoni Company ja CHANGEnsemble Helsingistä. Teos on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle. 

Älykäs ja räväkkä Alma! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä ja säveltäjä Alma Mahlerista. Ajankohtainen teos repii auki hierarkisia rakennelmia ja mylvii niille. Teos lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen. Teoksen ohjaus etsii oopperaesitykselle uudenlaista liikkeellistä muotoa ja näkemystä koreografi Kekonin käsissä.

Luomisprosessissa on murrettu avarakatseisesti perinteisiä roolijakoja säveltäjän, libretistin, koreografin ja kapellimestarin jatkuvalla vuorovaikutuksella. Lavalla nähdään kaksi laulajaa, kuusi soittajaa ja viisi tanssijaa. Akustinen äänimaailma luodaan huilulla, pianolla, lyömäsoittimilla ja viola da gamballa. Osa musiikista ja äänitehosteista toteutetaan elektroniikan keinoin. 

Säveltäisit, jumalauta itse, etkä järjestelisi Gustavin scherzoja ja allegroja!”

Libretto Hanna Weselius Alma!-romaanin pohjalta, Sävellys Minna Leinonen, Koreografia-ohjaus Petri Kekoni, Kapellimestari Jutta Seppinen, Äänisuunnittelu Jussi Suonikko.

Esiintyjät
Sopraanot Tuuli Lindeberg ja Olga Heikkilä, Huilu Hanna Kinnunen, Viola da gamba Mikko Perkola, Piano Fanny Söderström, Lyömäsoittimet Ville Syrjäläinen, Tanssi & sopraano Suvi Eloranta, Tanssi Anniina KumpuniemiMari RosendahlSamuli Roininen ja Esete Sutinen 

ALMA!-liikeooppera ensi-illassa 17.2.2021.

Huom! Koronarajoitusten vuoksi ALMA!-liikeooppera nähdään helmikuussa vain striimattuna keikalla.fi-palvelun kautta.


Ke 17.2. klo 19
 Ensi-ilta livestriimi (katsottavissa 24h)
Ti 23.2. klo 19 striimitallenne (Esityksen myyntiaikaa on jatkettu 6.4. asti, katsottavissa 7 vrk lippukoodin aktivoinnista)