ALMA! – Liikeooppera

ALMA! – liikeoopperan esitykset siirtyvät keväälle koronapandemian takia. Teos saa ensi-iltansa Tanssiteatteri MD:n Hällä-näyttämöllä Tampereella 17.2.2021.

ALMA! -liikeooppera on säveltäjä Minna Leinosen, koreografi-ohjaaja Petri Kekonin ja libretisti Hanna Weseliuksen liikeooppera laulajille, tanssijoille ja soitinyhtyeelle. Monitaideteos on Jutta Seppisen johtaman CHANGEnsemblen ensimmäinen tilausteos.

Älykäs ja räväkkä Alma! on monikerroksinen menneessä ja nykyisyydessä kiemurteleva kertomus vallankäytöstä ja säveltäjä Alma Mahlerista, nykyhetkessä elävästä Lakimiehestä ja kuvataiteilija Ainosta. 

Alma! esittää ihmisen kokonaisena maailmassa, jossa jokainen on olemassa kaikkine ristiriitaisuuksineen. Samalla teos repii auki hierarkisia rakennelmia ja mylvii niille. Se myös lumoaa ja antaa tilaa myös unelmille, rakkauden eri tasoille ja kauneudelle. Kaiken pohjalla virtaa universaali tarve olla yhteydessä toiseen ihmiseen.

”Me kuulumme yhteen hetkiä, joita ei mitata elämänkaarissa, vuosissa, ei edes viikoissa, ei päivissä, ei tunneissa. Me kuulumme yhteen hetkiä, joita mitataan sekunneissa.”
Libretto Hanna Weselius Alma!-romaanin pohjalta
Sävellys Minna Leinonen
Koreografia ja ohjaus Petri Kekoni
Kapellimestari Jutta Seppinen
Äänisuunnittelu Jussi Suonikko
Pukusuunnittelu Ella KauppinenKuvat Ville Hautakangas
Sopraano Tuuli Lindeberg ja Olga Heikkilä
Huilu Hanna Kinnunen
Viola da gamba Mikko Perkola
Lyömäsoittimet Walter Witick
Piano Fanny Söderström
Tanssi ja sopraano Suvi Eloranta
Tanssi Anniina Kumpuniemi, Mari Rosendahl, Samuli Roininen, Esete Sutinen
Yhteistuotanto Tanssiteatteri MD, Petri Kekoni Company, CHANGEnsemble ja Tampere Biennale.

Teos nähdään Helsingissä Musiikkitalossa 23.2.2021